Čistilna naprava AQUATEC AT je dokaz, da visoka kvaliteta uporabljenih materialov in odlično delovanje nista pogojena z visoko nabavno ceno. Primerna predvsem za eno in več stanovanjske objekte ter vikende. Izdelana je iz lahkih in trpežnih materialov. V posodi čistilne naprave ni gibljivih-kvarljivih delov kot so elektromotorji, puhala, mešala.

 

Aquatec

PREDNOSTI :

 • Učinkovitost delovanja je bila preizkušena v inštitutu za odpadne vode PIA v Aachenu, Nemčija
 • Izdelana v skladu s standardom EN 12566-3 in označena z oznako CE
 • Lahek dostop za vzdrževanje
 • Zaradi vertikalnih sten ni pritiska zemlje na steno rezervoarja
 • 30 let garancije na posodo, 36 mesecev na elektroniko
 • Kompresor in elektronika ločena v samostojnem jašku
 • Nizka poraba energije
 • Tiho delovanje – 35 dB (A)
 • Čistilna naprava je na seznamu dovoljenih naprav gospodarske zbornice Slovenije

DELOVANJE :

 1. Tehnologija je sestavljena iz več tehnoloških postopkov. Odpadna voda priteče v ne prezračevan prostor, kjer se razgrajuje dušik in ustvarja pogoje za delno biološko razgradnjo fosforja. Sočasno prihaja do mehanske razgradnje trdih delcev. Razdeljen je na štiri prekate. S tem je ustvarjen labirint po katerem potuje odpadna voda. Z tem postopkom se povečuje čas in moč razgradnje.
 2. Odpadna voda nato potuje v prezračevan prostor, kje poteka biološka razgradnja. Prisotnost kisika povzroča biološko razgradnjo organskih snovi ter nitrifikacijo dušika in amoniaka hkrati. Zrak se dovaja v sistem skozi membranski kompresor ali puhalo, ki se nahaja zunaj rezervoarja.
 3. Naslednja faza čiščenja je ločevanje. Pri tem procesu se očiščena voda loči od aktivnega blata, ki se posede na dno. Čista voda gravitacijsko odteka v naravo, ločen aktivni mulj pa se z dna vrača v ne prezračevan prostor (primarni prekat).
 4. Puhalo je običajno nameščeno izven čistilne naprave (v garaži, v drugem primernem prostoru, v omarici ali v posebni posodi iz polipropilena, ki jo dobavlja izdelovalec čistilne naprave.) Razdalja (cev) od puhala do čistilne naprave ne sme presegati 5m.

RAČUNALNIŠKO UPRAVLJANJE :

kontrolna-enota-thumb
Mikroprocesorska krmilna enota omogoča uporabniku izbiro desetih prednastavljenih programov delovanja, glede na potrebe ali obremenitev čistilne naprave z odpadno vodo.
Izpostaviti velja programa “počitnice” in “vikend hiša”, ki omogočata nemoteno delovanje tudi ob daljših odsotnostih in času, ki ga preživimo na dopustu. Čistilna naprava tipa AT lahko normalno obratuje tudi do 1,5 meseca brez dotoka odpadne vode. Mikroprocesorska krmilna enota je sposobna zabeležiti morebitna napake v delovanju puhala in izpadu električnega omrežja.

VELIKOSTI :

AQUATEC MERE


download-PDF


 SORODNI IZDELKI:

Čistilna naprava One2clean 0000005